Energiebespaarlening nu nog interessanter!

Goed nieuws! De Energiebespaarlening biedt u nu nog meer kansen om te investeren in de verduurzaming van uw woning. Naast bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboilers of gevelisolatie zijn er nu twee nieuwe maatregelen toegevoegd aan de lijst met energiebesparende maatregelen die te financieren zijn met de Energiebespaarlening. U kunt nu bijvoorbeeld het verwijderen van asbest meefinancieren als u het dak isoleert. Vanaf 2014 zijn asbestdaken in Nederland verboden, het verwijderen van asbest is een mooie gelegenheid om het dak beter te isoleren of zonnepanelen te leggen. De tweede maatregel die is toegevoegd aan de lijst is het waterzijdig inregelen van uw cv-installatieDit zorgt ervoor dat er minder pieken en dalen in de cv-temperatuur zijn, zodat de ketel minder vaak wordt opgestart. Dit bespaart energie.

De rente van de Energiebespaarlening gaat omlaag

Het goede nieuws stopt niet bij de nieuw toegevoegde maatregelen: de rente van de Energiebespaarlening gaat namelijk omlaag! Aanleiding voor de verlaging is de subsidie van € 10 miljoen die door de overheid aan het Nationaal Energiebespaarfonds ter beschikking is gesteld. Het bestuur van het Nationaal Energiebespaarfonds heeft besloten de rente voor de Energiebespaarlening met onmiddellijke ingang te verlagen. De nieuwe tarieven zijn:

  •  7 jaarslening 2,2%
  • 10 jaarslening 2,5%
  • 15 jaarslening 2,9%

Benieuwd of u ook in aanmerking komt voor de Energiebespaarlening? Kijk voor een berekening en meer informatie over de Energiebespaarlening op https://ikinvesteerslim.nl/

Bron: Het Nationaal Energiebespaarfonds

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *