Hybride warmtepomp

Persoonlijk advies!

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze experts.

Plan een gratis adviesgesprek
Aanvulling op de bestaande CV-ketel

Tot 70% gasverbruik besparen

Een hybride warmtepomp is een aanvulling op de CV-ketel. Daarmee bespaar je zo’n 70% op je gasverbruik. De hybride warmtepomp neemt de functie van de ketel grotendeels over. Een buitenunit onttrekt warmte aan de buitenlucht. Met die warmte wordt het water in de radiatoren en vloerverwarming op temperatuur gebracht. Voor een optimale werking van een hybride warmtepomp is een goede isolatie van de woning wenselijk. Dan hoeft de CV-ketel niet of nauwelijks bij te springen.

Adviesgesprek over een hybride warmtepomp
Image
Hybride warmtepompen zijn helemaal hot!

Het beste van twee werelden

Met een hybride warmtepomp ga je niet helemaal van het gas af. Het is wel een slimme tussenstap om met weinig ingrepen je huis comfortabel te verwarmen, zelfs op koude dagen. Bij extreme kou of extra vraag naar warmte springt de ketel bij. Een hybride warmtepomp werkt niet op gas maar op elektriciteit. Daarom is het een slimme keuze als je ook al zonnepanelen op het dak hebt liggen.

Image
Terugverdientijd van 7 jaar

Het financiele plaatje

De installatie van een hybride warmtepomp kost ongeveer 7500 euro. Vanuit de overheid is er een subsidie waarmee je ongeveer 2500 euro terug krijgt bij de aanschaf. De investering kost daarmee uiteindelijk ruwweg 5000 voor een tussenwoning. Met een hybride warmtepomp verlaag je het gasverbruik met zo’n 70%. Daarmee is de investering in ongeveer 7 jaar terugverdiend. De bestaande CV-ketel kan in de meeste gevallen gewoon blijven hangen.

Image
Krijg ik het comfortabel warm?

Doe de zelftest

Een hybride warmtepomp kan water verwarmen tot zo’n 55 graden. Dat is een stuk minder dan de CV-ketel die water tot ongeveer 70 graden verwarmt. Deze temperatuur kun je instellen op de ketel. Wil je weten of je woning comfortabel kunt verwarmen met een hybride warmtepomp zonder dat de CV-Ketel hoeft bij te springen? Zet de temperatuur van de ketel terug naar 55 graden. Wordt het op een koude dag nog steeds comfortabel warm in huis? Dan is jouw woning ideaal geschikt voor een hybride warmtepomp. Lukt het niet? Dan kun je beter overwegen te investeren in betere isolatie. Daarmee houd je de warmte in de woning beter vast.

Persoonlijk adviesgesprek
Image
Hoe subsidies en tariefverlagingen helpen

Subsidie en gereduceerd tarief

De overheid stimuleert de aanschaf van onder andere warmtepompen voor particulieren. Daarom kom je in aanmerking voor subsidie. De subsidie bedraagt minimaal €2400 en kan afhankelijk van de gekozen installatie flink oplopen! In combinatie met zonnepanelen is dit een van de beste opties om je energierekening zo laag mogelijk te houden en dus kosten te besparen.

Meer informatie over subsidies op warmtepompen
Image

Verwarm slim en duurzaam met een hybride warmtepomp

Met gemak naar 0

De duurzame installateur in het zuiden

Bij Peeters Duurzaam installeren we de slimste oplossingen voor de laagste energienota. Zo kun jij volledig duurzaam en comfortabel wonen en werken. In Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg maken woningen, bedrijfspanden en nieuwbouwprojecten duurzaam door het installeren van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en hybride warmtepompen. Omdat elke huis anders is komen we graag bij je thuis om de bestaande situatie te bekijken en de wensen te bespreken. Zo’n adviesgesprek plan je direct in onze agenda op een moment dat het jou het beste uitkomt.

Gratis adviesgesprek
Image
Waardestijging van uw woning

Energielabel woning en verduurzamen

Het verduurzamen van je woning leidt niet alleen tot een directe besparingen op je energierekening. Het verhoogt ook het energielabel. Dat energielabel heeft een positieve invloed op de waarde van je huis. Het huis wordt meer waard en wordt aantrekkelijker bij potentiële kopers.

Gratis adviesgesprek
Image
Klanten beoordelen ons met een 9,4

Warmtepompen projecten

Ervaring van onze klanten

Lees enkele ervaringen

Wiel Hendrix
Wiel Hendrix
15:56 06 Dec 23
Zeer goede uitleg, zijn hun afspraken nagekomen.
Bekijk alle beoordelingen
js_loader
Vragen over warmtepompen

Veelgestelde vragen

Ja. Peeters Duurzaam installeert warmtepompen in Limburg. Daarbij komen we vooral in de regio Noord Limburg en installeren we regelmatig in bijvoorbeeld Roermond, Venlo, Panningen en Horst aan de Maas.

Om optimaal te kunnen genieten van het comfort van een hybride warmtepomp en het gasverbruik maximaal terug te dringen is een goed geïsoleerd huis een voorwaarde. Hoe sneller het huis warmte verliest, des te meer de CV-ketel moet bijspringen om het toch comfortabel warm te krijgen. Bij een goed geïsoleerd huis, gaat er minder warmte verloren en kan een hybride warmtepomp het gasverbruik 70-80 procent terugdringen. Bij een matig geïsoleerd huis daalt dat naar zo’n 50%.

Milieucentraal adviseert hiervoor de verwarmingstest. Normaal gesproken staat de temperatuur van het verwarmingswater van de CV ingesteld tussen de 60 en 80 graden. Zet deze temperatuur omlaag naar 50 graden. Krijg je het in huis nog steeds comfortabel warm? Dan is je huis optimaal geschikt voor de installatie van een hybride warmtepomp. Als het huis niet comfortabel warm wordt, kun je overwegen te investeren in het verbeteren van de isolatiewaarde. Twijfel je over de installatie van een hybride warmtepomp? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten..

Nee. Met de installatie van een hybride warmtepomp ga je niet helemaal van het gas af. Wel realiseer je een reductie in het gasverbruik van 70-80%. Op koude dagen zal de CV-ketel bijspringen om je huis comfortabel te verwarmen. Wil je helemaal van het gas af? Dan kun je een volledig elektrische warmtepomp overwegen. Peeters Duurzaam installeert vooral hybride warmtepompen. Je maakt dan optimaal gebruik van de verschillende energiebronnen.

De kosten van een hybride warmtepomp worden bepaald door het vermogen van de pomp. Wordt er een tussenwoning verwarmd met een hybride pomp dan kan de installatie (met subsidie van €2400 verrekend) voor minder dan €5000 incl. btw mogelijk zijn.

Een hybride warmtepomp kent in Nederland een terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.

Het installeren van een warmtepompboiler voor een vier persoonshuishouden kost ongeveer (met subsidie van €425 verrekend) €4200,-

Ja! Uitgebreide informatie over subsidies op warmtepompen in 2024 vind je hier. Via de landelijke ISDE subsidie vanuit de overheid kun je aanspraak maken op een subsidie wanneer je kiest voor het verduurzamen door een hybride warmtepomp of warmtepompboiler. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je deze subsidie aan kunt vragen.

Ontdek alle vragen over duurzaam besparen

Start vandaag

Wil jij je woning ook duurzaam verwarmen?

Plan een adviesgesprek in via onderstaande button of neem contact met ons op voor eventuele vragen via het contactformulier!

Stel hier je vragen

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Onze certificeringen

Image
Image