De powerrrrr van een thuisbatterij, simpel uitgelegd

Zelf bepalen wat je stroom kost. Bij onze klanten zien we steeds meer interesse voor een thuisbatterij. Nou ja, niet per se voor de batterij zelf maar vooral voor de voordelen die dit slimme kastje biedt.

De meeste mensen wekken overdag stroom op met zonnepanelen. Op dat moment gebruiken ze weinig stroom waardoor de stroom wordt teruggeleverd aan het net. ’s Avonds, als je thuis bent schiet het stroomverbruik hoog. De kookplaat staat aan, de wasmachine draait, warmtepomp schakelt een tandje bij en de auto hangt aan de thuislader.

Netbeheerders vinden dit vervelend. Die hebben overdag een overschot en ’s avonds juist te weinig stroom. Met een vast contract merk je daar weinig van. Met een dynamisch energiecontract merk je dat wel degelijk. ’s Avonds is de stroom van het net meer dan dubbel zo duur dan overdag. Voor de terug geleverde stroom ontvang je daarom weinig geld terwijl je ’s avonds voor dezelfde stroom veel meer moet afrekenen.

Een thuisbatterij voorkomt dat je dure stroom koopt.

Overdag laadt de batterij zich op met jouw stroom van de zon. Indien nodig wordt dit aangevuld met de goedkope stroom van het net. ’s Avonds als je thuis de elektrische apparaten aanzet, springt de batterij meteen in actie. Je gebruikt op dat moment niet de dure stroom van het net maar maakt gebruik van de stroom uit de accu.

Win – Win!

Je helpt de netbeheerder om onbalans op het net weg te nemen maar je helpt ook vooral jezelf door altijd te beschikken over de goedkoopste stroom. Met een thuisbatterij ben je dus veel minder afhankelijk van de gebeurtenissen op de energiemarkt. En dat is wel zo comfortabel.

Da’s handel

Met een dynamisch energiecontract wordt jouw thuisaccu een energiehandelaar. Want de slimme thuisbatterij kijkt continue mee naar de stroomkosten op het net. Daar kan die ook op gaan handelen. Stroom goedkoop? Dan wordt die opgeslagen in de batterij. Stroom duur? Dan geeft de accu dezelfde stroom weer terug aan het net. Het verschil is winst.

Heb je geen Solaredge omvormer via Peeters Duurzaam? Dan kun je ook gewoon nu adviesgesprek plannen. Dat doe je direct in onze agenda op een moment dat het jou uitkomt. Wij helpen je slimme keuzes te maken om duurzaam en comfortabel te wonen en werken. Daarbij houden we de energienota en afhankelijkheid zo laag mogelijk.

We komen bij je langs en brengen samen met jou je energieverbruik in kaart en bespreken de mogelijkheden, afgestemd op jouw situatie.

Plan een gratis adviesgesprek in
Gratis adviesgesprek
Ervaring van onze klanten
Lees enkele ervaringen

Laat direct een bericht achter

Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden al je vragen!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.