Warmtepomp Venlo

Persoonlijk advies!

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze experts.

Plan een gratis adviesgesprek
Comfortabel wonen en werken

Een warmtepomp voor je woning in Venlo

Met een warmtepomp Venlo bespaar je fors op je gasverbruik en daarmee op de gasrekening. Meestal kiezen mensen voor een hybride warmtepomp. Die bespaart rond de 70% op gas. Met een full electric warmtepomp ga je helemaal van het gas af. We zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Op dit moment ontvang je de ISDE subsidie bij de aanschaf van een warmtepomp. Inwoners van Venlo krijgen tijdelijk een extra subsidie van 500 euro op een hybride warmtepomp en 1000 euro op een full electric. Daarmee stimuleert gemeente Venlo inwoners om woningen te verduurzamen.

Adviesgesprek inplannen
Image
Peeters Duurzaam

Met gemak naar 0

Peeters Duurzaam is een installatiebedrijf uit Nederweert. Ons doel: particulieren en bedrijven met gemak naar 0 brengen. Zo kun jij volledig comfortabel en duurzaam wonen en werken. Daarmee zijn we een tikkeltje anders dan andere installatiebedrijven.

In een persoonlijk adviesgesprek bij jou thuis bespreken we je energiewensen en bekijken we samen het verbruik van stroom en gas. Ook kijken we naar de technische mogelijkheden in en om de woning. Deze kennis komt bij elkaar in een offerte op maat. Als duurzame installateur van het zuiden levert Peeters Duurzaam zonnepanelen, thuisbatterijen, laadstations en warmtepompen. Ook zorgen we ervoor dat deze apparaten met elkaar samenwerken voor een optimaal resultaat. Zo helpen we jou met gemak naar 0.

Image
Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu

Daarom zet Venlo in op verduurzaming

Our Advantages
Lagere energierekening

Met een hybride warmtepomp vermindert je gasverbruik gemiddeld 70%. Met een full electric warmtepomp kun je helemaal van het gas af.

Our Advantages
Waardestijging van het huis

Verduurzaming loont. Een positief energielabel van een woning zorgt voor een hogere woningwaarde en verkoopprijs.

Our Advantages
Minder CO2 uitstoot

Door te verwarmen met een warmtepomp worden geen fossiele brandstoffen gebruikt. Je bespaart dus niet alleen in de portemonnee maar ook op het klimaat.

Hybride of toch full electric?

Warmtepomp installeren in Venlo

Als je het gasverbruik wil terugdringen met een warmtepomp zijn er verschillende mogelijkheden. Om gebruik te kunnen maken van de subsidie van de gemeente Venlo heb je de keuze uit een hybride en een full electric variant. Er bestaat ook een warmtepompboiler voor tapwater (kraanwater), maar die valt niet onder de subsidieregeling van de gemeente Venlo.

Met alle oplossingen daalt het gasverbruik van de woning. De warmte wordt dan opgewekt met behulp van elektriciteit. Wij komen graag bij je langs voor persoonlijk advies op basis van de wensen en mogelijkheden. Plan hiervoor 24/7 een afspraak rechtstreeks in onze agenda op een moment dat het jou het beste uitkomt.

Persoonlijk adviesgesprek inplannen
Image

Een hybride warmtepomp verlaagt het gasverbruik met zo’n 70%. De cv-ketel blijft in dat geval in de woning hangen. De hybride warmtepomp zorgt voor het verwarmen van de woning, de cv-ketel verwarmt het kraanwater. Ook kan de CV-ketel op extreem koude dagen bijspringen. Zelfs op het moment dat de warmtepomp uit zou staan, valt de volledige verwarming weer terug op de CV-ketel.

De full electric warmtepomp neemt de functie van de CV-ketel volledig over. Die voorziet in een warme woning en verwarmt ook het tapwater. Dat maakt de CV-ketel overbodig en daarmee kun je dan dus naar een volledig gasloze woning. Omdat de temperatuur van het water uit een warmtepomp lager is dat dan uit een CV-ketel, dient de woning goed geïsoleerd te zijn. Dit nemen we mee in ons advies.

Altijd in de buurt

Bekend in Venlo

Peeters Duurzaam adviseert en installeert duurzame oplossingen in de regio Oost-Brabant en Noord-Limburg. Zo zie je ons dus ook regelmatig aan het werkt in Venlo. We plaatsten een groot aantal van de zonnepanelen op de daken van de nieuwbouwappartementen in Q4 aan de Maaskade. Maar ook op andere plekken in de stad zoals in Tegelen en Steyl kun je Peeters Duurzaam regelmatig aan het werk zien bij het plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen en thuisbatterijen.

Image
Koploper

Duurzaamheid in Venlo

Venlo staat internationaal bekend om de initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De gemeente stimuleert ook de inwoners om hier werk van te maken. Adviezen en tips staan verzameld op de site van Gemeente Venlo.

Duurzaamheid in VenloAviesgesprek
Image
Met gemak naar 0

Een warmtepomp in 4 stappen

1. Persoonlijk adviesgesprek en schouwing

Wij noemen het een schouwing. Maar wat we bedoelen is dat we thuis bij je langskomen. We bekijken en bespreken samen de mogelijkheden. Voor jouw situatie, afgestemd op jouw wensen.

2. Offerte op maat

We maken een duidelijke offerte met daarin de gemaakte keuzes bij het adviesgesprek. Als alles helder en naar wens is, kun je de offerte digitaal ondertekenen.

3. Vlotte installatie

Het installatiemoment kies je zelf, op een moment dat het jou uitkomt. Onze gecertificeerde monteurs installeren de warmtepomp.

4. Besparen

Jij zit er weer warmpjes bij. Zonder omkijken is je gasrekening nu fors lager en draag je bij aan een beter klimaat.

Start vandaag

Ga jij je huis in Venlo ook slim verduurzamen?

Ben je er klaar voor om je energierekening omlaag te brengen en je steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst? Neem dan vrijblijvend contact op met Peeters Duurzaam. Onze specialisten geven je graag persoonlijk advies op maat en helpen je verder.

Neem contact op

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Ja. Peeters Duurzaam installeert warmtepompen in Limburg. Daarbij komen we vooral in de regio Noord Limburg en installeren we regelmatig in bijvoorbeeld Roermond, Venlo, Panningen en Horst aan de Maas.

Om optimaal te kunnen genieten van het comfort van een hybride warmtepomp en het gasverbruik maximaal terug te dringen is een goed geïsoleerd huis een voorwaarde. Hoe sneller het huis warmte verliest, des te meer de CV-ketel moet bijspringen om het toch comfortabel warm te krijgen. Bij een goed geïsoleerd huis, gaat er minder warmte verloren en kan een hybride warmtepomp het gasverbruik 70-80 procent terugdringen. Bij een matig geïsoleerd huis daalt dat naar zo’n 50%.

Milieucentraal adviseert hiervoor de verwarmingstest. Normaal gesproken staat de temperatuur van het verwarmingswater van de CV ingesteld tussen de 60 en 80 graden. Zet deze temperatuur omlaag naar 50 graden. Krijg je het in huis nog steeds comfortabel warm? Dan is je huis optimaal geschikt voor de installatie van een hybride warmtepomp. Als het huis niet comfortabel warm wordt, kun je overwegen te investeren in het verbeteren van de isolatiewaarde. Twijfel je over de installatie van een hybride warmtepomp? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten..

Nee. Met de installatie van een hybride warmtepomp ga je niet helemaal van het gas af. Wel realiseer je een reductie in het gasverbruik van 70-80%. Op koude dagen zal de CV-ketel bijspringen om je huis comfortabel te verwarmen. Wil je helemaal van het gas af? Dan kun je een volledig elektrische warmtepomp overwegen. Peeters Duurzaam installeert vooral hybride warmtepompen. Je maakt dan optimaal gebruik van de verschillende energiebronnen.

De kosten van een hybride warmtepomp worden bepaald door het vermogen van de pomp. Wordt er een tussenwoning verwarmd met een hybride pomp dan kan de installatie (met subsidie van €2400 verrekend) voor minder dan €5000 incl. btw mogelijk zijn.

Een hybride warmtepomp kent in Nederland een terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.

Voor een vierpersoons huishouden kun je uitgaan van een warmtepompboiler van 270 liter. De kosten van de installatie zitten niet alleen in het apparaat maar ook in de daadwerkelijke installatie. De kosten van een warmtepompboiler voor een vierpersoons huishouden zijn ongeveer €4200 euro.

Met een warmtepompboiler bespaar je jaarlijks ruwweg 100m3 per persoon aan gas. In dit eenvoudige rekenvoorbeeld is de jaarlijkse besparing op tapwater dus 100m3*4personen*€1,33 = 530 euro per jaar. Daarmee is de terugverdientijd van een warmtepompboiler ongeveer 8 jaar.

Ja! Uitgebreide informatie over subsidies op warmtepompen in 2024 vind je hier. Via de landelijke ISDE subsidie vanuit de overheid kun je aanspraak maken op een subsidie wanneer je kiest voor het verduurzamen door een hybride warmtepomp of warmtepompboiler. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je deze subsidie aan kunt vragen.

Weten dan het goed zit

Certificering op orde

Image
Image