Warmtepomp

Persoonlijk advies!

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze experts.

Plan een gratis adviesgesprek
Een warmtepomp van Peeters Duurzaam

Hetzelfde comfort maar 70% minder gasverbruik

Een warmtepomp verwarmt water met behulp van elektriciteit. Hiermee bespaar je dus op je gasverbruik en kun je, in bepaalde gevallen, volledig van het gas af. De meest gekozen variant is de hybride warmtepomp. Dat is een uitbreiding op de CV-ketel waarmee je zo’n 70% gasverbruik bespaart en het wooncomfort verhoogt. Je gaat dus niet volledig van het gas af maar realiseert een forse besparing zonder eerst uitgebreid te hoeven verbouwen. Daarbij is het een ideale investering als je al zonnepanelen hebt. Peeters Duurzaam installeert warmtepompen in Oost-Brabant en Noord-Limburg.

Persoonlijk adviesgesprek voor een warmtepomp
Image
Onze 4 stappen voor de installatie van jouw warmtepomp

Binnen enkele weken een warmtepomp in huis!

1. Persoonlijk adviesgesprek en schouwing

Het proces begint met een persoonlijk adviesgesprek waarbij we jouw verwarmingsbehoeften en situatie grondig analyseren. Onze experts beoordelen de situatie ter plekke. Op basis van jouw wensen en doelen komen we tot een uniek ontwerp voor jouw woning

2. Offerte

Nadat jouw doelen en wensen uitvoerig zijn besproken gaan we aan de slag met de offerte. Hierin lichten we de kosten en terugverdientijd duidelijk toe.

3. Installatie

Heb jij de offerte goedgekeurd? Dan plannen we een installatiedag met je in.

4. Begin met besparen!

Geniet van een comfortabel binnenklimaat op een duurzame manier. Natuurlijk staan wij ook na de installatie klaar voor al jouw vragen!

Peeters Duurzaam, jouw duurzame installateur

Verwarm je woning op een duurzame manier!

Verwarm slim en duurzaam met een warmtepomp

Klaar om de overstap te maken?

Verwarmen met een warmtepomp

Neem vandaag nog contact op met Quido, onze specialist en laat ons 4-stappen installatieproces jou helpen bij het realiseren van een duurzame toekomst en een lagere energienota.

Persoonlijk adviesgesprek
Image
Klanten beoordelen ons met een 9,4

Warmtepompen projecten

Ervaring van onze klanten

Lees enkele ervaringen

Eric Peeters
Eric Peeters
16:22 05 Jul 24
Fantastisch om hier te werken!
Bekijk alle beoordelingen
js_loader

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Ja. Peeters Duurzaam installeert warmtepompen in Limburg. Daarbij komen we vooral in de regio Noord Limburg en installeren we regelmatig in bijvoorbeeld Roermond, Venlo, Panningen en Horst aan de Maas.

Om optimaal te kunnen genieten van het comfort van een hybride warmtepomp en het gasverbruik maximaal terug te dringen is een goed geïsoleerd huis een voorwaarde. Hoe sneller het huis warmte verliest, des te meer de CV-ketel moet bijspringen om het toch comfortabel warm te krijgen. Bij een goed geïsoleerd huis, gaat er minder warmte verloren en kan een hybride warmtepomp het gasverbruik 70-80 procent terugdringen. Bij een matig geïsoleerd huis daalt dat naar zo’n 50%.

Milieucentraal adviseert hiervoor de verwarmingstest. Normaal gesproken staat de temperatuur van het verwarmingswater van de CV ingesteld tussen de 60 en 80 graden. Zet deze temperatuur omlaag naar 50 graden. Krijg je het in huis nog steeds comfortabel warm? Dan is je huis optimaal geschikt voor de installatie van een hybride warmtepomp. Als het huis niet comfortabel warm wordt, kun je overwegen te investeren in het verbeteren van de isolatiewaarde. Twijfel je over de installatie van een hybride warmtepomp? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten..

Nee. Met de installatie van een hybride warmtepomp ga je niet helemaal van het gas af. Wel realiseer je een reductie in het gasverbruik van 70-80%. Op koude dagen zal de CV-ketel bijspringen om je huis comfortabel te verwarmen. Wil je helemaal van het gas af? Dan kun je een volledig elektrische warmtepomp overwegen. Peeters Duurzaam installeert vooral hybride warmtepompen. Je maakt dan optimaal gebruik van de verschillende energiebronnen.

De kosten van een hybride warmtepomp worden bepaald door het vermogen van de pomp. Wordt er een tussenwoning verwarmd met een hybride pomp dan kan de installatie (met subsidie van €2400 verrekend) voor minder dan €5000 incl. btw mogelijk zijn.

Een hybride warmtepomp kent in Nederland een terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.

Voor een vierpersoons huishouden kun je uitgaan van een warmtepompboiler van 270 liter. De kosten van de installatie zitten niet alleen in het apparaat maar ook in de daadwerkelijke installatie. De kosten van een warmtepompboiler voor een vierpersoons huishouden zijn ongeveer €4200 euro.

Met een warmtepompboiler bespaar je jaarlijks ruwweg 100m3 per persoon aan gas. In dit eenvoudige rekenvoorbeeld is de jaarlijkse besparing op tapwater dus 100m3*4personen*€1,33 = 530 euro per jaar. Daarmee is de terugverdientijd van een warmtepompboiler ongeveer 8 jaar.

Ja! Uitgebreide informatie over subsidies op warmtepompen in 2024 vind je hier. Via de landelijke ISDE subsidie vanuit de overheid kun je aanspraak maken op een subsidie wanneer je kiest voor het verduurzamen door een hybride warmtepomp of warmtepompboiler. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je deze subsidie aan kunt vragen.

Ontdek alle vragen over duurzaam besparen

Start vandaag

Wil jij je woning ook duurzaam verwarmen?

Plan een adviesgesprek in via onderstaande button of neem contact met ons op voor eventuele vragen via het contactformulier!

Stel hier je vragen

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Gecertificeerd installateur

Image
Image