SolarEdge innoveert met de ‘pauzeknop’ voor zonnepanelen

SolarEdge innoveert met de ‘pauzeknop’ voor zonnepanelen

SolarEdge innoveert met de 'pauzeknop' voor zonnepanelen

In een tijdperk waarin duurzaamheid en efficiënt energiegebruik centraal staan, zet SolarEdge een nieuwe stap voorwaarts met de introductie van een innovatieve functie: de ‘pauzeknop’ voor zonnepanelen. Deze slimme toevoeging stelt huiseigenaren met een dynamisch energiecontract in staat om hun zonnepanelen tijdelijk uit te schakelen wanneer de stroomprijzen negatief zijn.

Peeters Duurzaam-particulier

Consumentenmacht in energievoorziening door pauzeknop voor zonnepanelen

Uit marktonderzoek, uitgevoerd door Continews onder 37.000 Nederlanders met meer dan 1.000 respondenten, blijkt dat maar liefst 90 procent van de zonnepaneelbezitters geïnteresseerd is in de mogelijkheid om hun panelen tijdelijk uit te schakelen. Deze functionaliteit biedt consumenten niet alleen meer controle over hun energievoorziening, maar opent ook de deur naar kostenbesparingen.

Inzicht in negatieve stroomprijzen

Het onderzoek onthult dat 84,5 procent van de Nederlandse consumenten bekend is met het concept van negatieve stroomprijzen. Een aanzienlijke meerderheid, namelijk 91 procent, toont de wens om meer invloed uit te oefenen op hun energiekosten. Bovendien geeft ruim 88 procent van de respondenten aan hun zonnepanelen te willen pauzeren als dit bijdraagt aan kostenbesparing.

SolarEdge ONE: wegnemen van onzekerheid

Deze functie is onderdeel van het energiemanagementsysteem SolarEdge ONE, dat in het begin van 2024 op de markt komt. SolarEdge ONE neemt de onzekerheid weg bij huiseigenaren door dagelijks honderden energiebeslissingen te nemen op basis van voorspellingen van zonnestroomproductie, energieverbruikspatronen en elektriciteitstarieven. Het stelt huiseigenaren in staat om overtollige zonnestroom te maximaliseren, daluren te benutten en energiegebruik thuis te optimaliseren, wat leidt tot besparingen in energie en kosten.

De ‘Pauzeknop’ voor zonnepanelen en de ‘Negatieve tariefoptimalisatie’-functie zijn concrete stappen in de richting van een meer gedecentraliseerde, consumentgerichte energievoorziening. Ze bieden niet alleen financiële voordelen voor huiseigenaren, maar dragen ook bij aan een duurzamere en efficiëntere toekomst. SolarEdge zet zich in om innovatieve oplossingen te bieden die passen bij de evoluerende behoeften van consumenten in een steeds veranderend energielandschap.

Ook interesse in zonnepanelen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek
Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Plan een gratis adviesgesprek in
Gratis adviesgesprek
Ervaring van onze klanten
Lees enkele ervaringen

Laat direct een bericht achter

Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden al je vragen!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.