Zonnepanelen zakelijk particulier Nederweert

Vijf op de tien woningen in Nederweert heeft zonnepanelen

Net als veel Nederlandse gemeentes heeft ook de gemeente Nederweert ambities en doelstellingen op het gebied van energie en de energietransitie. Het energieverbruik moet omlaag, warmtetransitie voor 2050 van aardgas naar alternatieven en de benodigde energie moet duurzaam worden opgewekt.

Op basis van eigen onderzoek ziet Peeters Duurzaam, gevestigd in Nederweert, bewoners en bedrijven in de gemeente stappen zetten naar het duurzaam besparen, opwekken en gebruiken van energie.

Zonnepanelen in de gemeente Nederweert

De afgelopen periode waren zonnepanelen enorm in trek bij woningeigenaren. Met het duurzaam opwekken van zonnestroom kan direct worden voorzien in de eigen energiebehoefte. Hierdoor daalt de energienota bij veel huishoudens en zijn zonnepanelen binnen enkele jaren terugverdiend. Het CBS berekende dat meer dan de helft van de eengezinswoningen in Nederweert nu zonnestroom opwekt. Wat daarbij vooral opvalt, is dat het opgewekte vermogen per woning in de afgelopen vier jaar meer dan verdubbeld is.

“Nederland is wereldkampioen zonnestroom. Zowel per inwoner als per vierkante kilometer wekken we als Nederlanders de meeste duurzame zonnestroom op. In Nederland staat Nederweert in het linker rijtje van het aantal installaties per woning in de gemeente. Dat ligt al boven de vijftig procent” Aldus Eric Peeters, Algemeen Directeur bij Peeters Duurzaam.

Optimaliseren van de energiehuishouding

“Als duurzaam installateur zien we wel een verschuiving in onze regio. Naast zonnepanelen zijn er steeds meer huishoudens die de stap zetten naar duurzaam en comfortabel verwarmen. Daarom neemt het aantal aanvragen voor warmtepompen toe. Na zonnestroom wordt er nu geïnvesteerd in het duurzaam verwarmen van de woning.”

Ook ziet het bedrijf dat huiseigenaren nog terughoudend zijn met het opslaan van energie in thuisbatterijen. Puur financieel gezien is het opslaan van energie vaak nog minder interessant. Dat is een gevolg van de salderingsregeling en de nog relatief hoge investering die nodig is voor thuisaccu’s. Bij de installatie van laadstations voor elektrische auto’s wordt er wel al rekening gehouden met de auto als batterij voor de woning.

“Tot slot zijn de prijzen van zonnepanelen de afgelopen tijd sterk gedaald. We zien daarom ook al bewoners die ervoor kiezen hun oude zonnepanelen in te ruilen voor nieuwe panelen met een hoger rendement. Die stroom wordt dan weer gebruikt voor het verwarmen of koelen van de woning of het goedkoop en duurzaam laden van de auto. De volgende stap is dan ook om onze klanten te helpen bij het optimaliseren van de energiehuishouding van hun woning of bedrijfspand. Zo kunnen ze comfortabel en duurzaam wonen en werken met een lage energienota. Met gemak naar 0 noemen we dat.”

Plan een gratis adviesgesprek in
Gratis adviesgesprek
Ervaring van onze klanten
Lees enkele ervaringen

Laat direct een bericht achter

Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden al je vragen!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.