Hoe goed werken zonnepanelen tijdens extreme hitte

Hoe goed werken zonnepanelen tijdens extreme hitte?

Hoe goed werken zonnepanelen tijdens extreme hitte?

Je zou denken dat meer zon altijd beter is voor zonnepanelen. Maar de zinderende hitte van de zomerzon is niet waar je panelen het beste door presteren. Zonnepanelen werken iets minder goed in extreme hitte omdat ze gevoelig zijn voor warmte. Als het buiten heel heet is, worden de zonnepanelen warmer en dit heeft invloed op hun prestaties.

Je kunt het als volgt zien: zonnepanelen werken door zonlicht om te zetten in elektriciteit. Ze hebben dus het zonlicht nodig om goed te kunnen werken, niet zozeer de warmte. In de winter is het misschien kouder, maar de zonnestralen zijn nog steeds sterk genoeg om de zonnepanelen goed te laten werken. Onze zonnepanelen hebben het liefst wat lagere temperaturen, geen bewolking en een mooie felle zon.

Bij extreme hitte kunnen de zonnepanelen oververhit raken, net zoals jijzelf het te warm zou krijgen als je te lang in de zon blijft staan. Wanneer de panelen te warm worden, werken ze niet altijd even efficiënt en produceren ze minder elektriciteit. Geen zorgen, de opbrengst valt natuurlijk niet weg. Wanneer de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, kun je zelfs in de speciale app zien wat de opbrengsten zijn elke dag.

Naast de warmte zijn er nog meer dingen van invloed op de prestatie, zoals de ligging, eventuele schaduw, het soort paneel etc. Weten wat het beste bij je past? Dat kan makkelijk en snel door middel van een adviesgesprek.

Samengevat: zonnepanelen werken nog steeds tijdens warme dagen, maar ze werken iets minder efficiënt omdat ze gevoelig zijn voor hitte. In de winter presteren ze vaak beter omdat de temperatuur dan lager is. Het goede nieuws is dat zonnepanelen nog steeds een geweldige manier blijven om schone energie op te wekken en geld te besparen op de lange termijn, zelfs als ze minder efficiënt zijn tijdens hittegolven.


Plan een adviesgesprek

Plan een gratis adviesgesprek in
Gratis adviesgesprek
Ervaring van onze klanten
Lees enkele ervaringen

Laat direct een bericht achter

Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden al je vragen!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.