Duurzame subsidiewijzigingen voor warmtepompen in 2024 wat je moet weten

Subsidie voor warmtepompen in 2024: wat je moet weten

Duurzame wijzigingen subsidie voor warmtepompen in 2024: wat je moet weten

Het nieuwe jaar is van start en daarom willen we je graag op de hoogte brengen van enkele belangrijke veranderingen op het gebied van de duurzame subsidie, specifiek gericht op warmtepompen. Deze ontwikkelingen hebben invloed op de subsidieregeling voor de installatie van warmtepompen en dragen bij aan een meer duurzame energietoekomst.

Warmtepomp-buiten-unit-768x512

Energielabel A++ noodzakelijk voor ISDE-subsidie

Een kernverandering in de subsidieregeling heeft betrekking op het vereiste energielabel voor warmtepompen. Vanaf dit jaar moeten warmtepompen minimaal energielabel A++ hebben om in aanmerking te komen voor ISDE-subsidie. Dit label geeft aan dat de warmtepomp zeer energiezuinig is en weinig impact heeft op het milieu. Het goede nieuws is dat warmtepompen in ons assortiment al aan deze vereiste norm voldoen. Warmtepompen met een energielabel A+ of lager komen echter niet langer in aanmerking voor subsidie.

Heb je in 2023 een warmtepomp met een A+ of lager label aangeschaft? Geen paniek! Je kunt nog steeds in aanmerking komen voor subsidie als je besluit deze in 2024 te laten installeren.

Verhoogde subsidiebedragen en aanvullende bonussen warmtepomp

De subsidiebedragen voor warmtepompen met een energielabel A++ of hoger zijn verhoogd met €450. Helaas komt de eerdere bonus voor energiezuinige warmtepompen te vervallen. Maar, er is goed nieuws voor warmtepompen met een energielabel A+++: zij ontvangen nu een aanvullende bonus van €225.

Deze wijzigingen zijn niet van toepassing op warmtepompboilers en warmtepompen met een thermisch vermogen van 71 kW of hoger.

Voordelen van een warmtepomp met energielabel A++

Naast de wijzigingen in de subsidieregeling is het belangrijk om te begrijpen waarom een warmtepomp met energielabel A++ een slimme keuze is:

  1. Energiezuinigheid: Een warmtepomp met energielabel A++ is zeer efficiënt in het omzetten van energie, wat resulteert in lagere energiekosten en minder belasting voor het milieu.
  2. Milieuvriendelijk: Warmtepompen met een hoog energielabel verminderen de CO2-uitstoot, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn en bijdragen aan de vermindering van de ecologische voetafdruk.
  3. Comfort en Betrouwbaarheid: Warmtepompen met een hoog energielabel bieden doorgaans een betrouwbaar en consistent verwarmings- en koelingssysteem, wat resulteert in een comfortabele leefomgeving.

Onze missie bij Peeters Duurzaam is om je te informeren over deze veranderingen en je te ondersteunen bij het maken van weloverwogen keuzes op het gebied van duurzame energie. Voor verdere vragen of advies staan we voor je klaar. Samen bouwen we aan een duurzamere toekomst.

In dit artikel leggen we je uit hoe je een ISDE-subsidie aanvraagt voor je warmtepomp.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of plan een persoonlijk adviesgesprek voor het plaatsen van een warmtepomp.

Plan een gratis adviesgesprek in
Gratis adviesgesprek
Ervaring van onze klanten
Lees enkele ervaringen

Laat direct een bericht achter

Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden al je vragen!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.