Warmtepompboiler

Persoonlijk advies!

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze experts.

Plan een gratis adviesgesprek
Warm water uit de kraan

Warmtepompboiler

Waar een hybride warmtepomp het huis verwarmt, doet een warmtepompboiler dat met het tapwater. Een warmtepompboiler onttrekt warmte uit de lucht en gebruikt die om leidingwater in een boilervat te verwarmen. Een boilervat heeft normaal een capaciteit van 200-300 liter. Een warmtepompboiler heeft geen buitenunit. Alle onderdelen zitten in de kop van de boiler waardoor er alleen twee doorvoeren nodig zijn om lucht aan en af te voeren.

Adviesgesprek over een warmtepompboiler
Image
Warmtepompboilers, hoe en wat?

Wat is een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een apparaat dat warmte uit de omgevingslucht haalt en deze gebruikt om water op te warmen. Het is een oplossing voor verduurzaming binnen een bestaande woning. Met de warmtepompboiler bespaar je op het gasgebruik en kun je jouw sanitair voorzien van warm water. De boiler onttrekt energie uit de lucht en zet dit om in warm tapwater. Het is een populair alternatief voor de traditionele boiler, omdat het proces veel minder energie verbruikt. Ook heeft een warmtepompboiler geen buitenunit.

Contact opnemen
Image
Lange terugverdientijd

Een slimme investering?

Als installateur laten we jou comfortabel wonen en verlagen we de energierekening. Dat doen we met slimme oplossingen om de woning te verduurzamen. Een warmtepompboiler werkt op elektriciteit en verwarmt leidingwater. Een warmtepompboiler zet dus stroom om in warm water. In de praktijk zien we dat de terugverdientijd met de huidige aanschaf en energieprijzen redelijk lang is. Gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar. Als het gaat om het terugdringen van de energienota kiezen huiseigenaren daarom vaak voor een hybride warmtepomp.

Image
De financiële voordelen

Warmtepomp rendabel en kosten

Een warmtepompboiler is een langetermijninvestering die uiteindelijk rendabel is, ondanks de relatief hogere aanschafkosten. Door het efficiënte energieverbruik en minimale onderhoudskosten, bespaar je op termijn op de energienota. Als je een warmtepompboiler combineert met zonnepanelen, wek je overdag de benodigde stroom op waardoor je ’s avonds warm kunt douchen zonder dat de CV-ketel aanspringt. Peeters Duurzaam biedt verschillende warmtepompboilers aan, passend bij jouw woonwens. We adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Advies over een warmtepompboiler
Image
Hoe subsidies en tariefverlagingen helpen

Subsidie en gereduceerd tarief

De overheid stimuleert de aanschaf van warmtepompboilers voor particulieren door middel van een subsidie. Daarmee bespaar je zo’n 15% op de aanschaf van een warmtepompboiler. Desondanks is de warmtepompboiler op dit moment voor veel huishoudens nauwelijks interessant. Vaak wordt er gekozen voor een hybride warmtepomp om het gasverbruik voor het verwarmen van de woning te verlagen.

SubsidieHybride warmtepomp
Image

Verwarm slim en duurzaam met een warmtepomp

Klaar om de overstap te maken?

Warmtepompboilers in de regio Weert

Peeters Duurzaam is gevestigd in Nederweert en helpt particulieren en bedrijven in Noord-Limburg en Oost-Brabant te verduurzamen. Dat doen we door het plaatsen van een warmtepompboiler maar ook door de installatie van bijvoorbeeld zonnepanelen en hybride warmtepompen. Benieuwd hoe we jouw energienota kunnen verlagen en het comfort kunnen verhogen? Plan dan een persoonlijk adviesgesprek. We komen bij je langs, bekijken de situatie en bespreken de opties. Dat doen we geheel vrijblijvend.

Persoonlijk adviesgesprek
Image
Waardestijging van uw woning

Energielabel woning en verduurzamen

Het verduurzamen van je woning kan niet alleen leiden tot besparingen op je energierekening, maar het verhoogt ook de waarde van je woning en zorgt voor een beter energielabel. Een hoger energielabel betekent dat je woning energiezuiniger is en daardoor meer waard is. Een warmtepompboiler kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van je energielabel.

Persoonlijk adviesgesprek
Image
Klanten beoordelen ons met een 9,4

Warmtepompen projecten

Ervaring van onze klanten

Lees enkele ervaringen

Wiel Hendrix
Wiel Hendrix
15:56 06 Dec 23
Zeer goede uitleg, zijn hun afspraken nagekomen.
Bekijk alle beoordelingen
js_loader
Vragen over warmtepompen

Veelgestelde vragen

Ja. Peeters Duurzaam installeert warmtepompen in Limburg. Daarbij komen we vooral in de regio Noord Limburg en installeren we regelmatig in bijvoorbeeld Roermond, Venlo, Panningen en Horst aan de Maas.

Om optimaal te kunnen genieten van het comfort van een hybride warmtepomp en het gasverbruik maximaal terug te dringen is een goed geïsoleerd huis een voorwaarde. Hoe sneller het huis warmte verliest, des te meer de CV-ketel moet bijspringen om het toch comfortabel warm te krijgen. Bij een goed geïsoleerd huis, gaat er minder warmte verloren en kan een hybride warmtepomp het gasverbruik 70-80 procent terugdringen. Bij een matig geïsoleerd huis daalt dat naar zo’n 50%.

Milieucentraal adviseert hiervoor de verwarmingstest. Normaal gesproken staat de temperatuur van het verwarmingswater van de CV ingesteld tussen de 60 en 80 graden. Zet deze temperatuur omlaag naar 50 graden. Krijg je het in huis nog steeds comfortabel warm? Dan is je huis optimaal geschikt voor de installatie van een hybride warmtepomp. Als het huis niet comfortabel warm wordt, kun je overwegen te investeren in het verbeteren van de isolatiewaarde. Twijfel je over de installatie van een hybride warmtepomp? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten..

Nee. Met de installatie van een hybride warmtepomp ga je niet helemaal van het gas af. Wel realiseer je een reductie in het gasverbruik van 70-80%. Op koude dagen zal de CV-ketel bijspringen om je huis comfortabel te verwarmen. Wil je helemaal van het gas af? Dan kun je een volledig elektrische warmtepomp overwegen. Peeters Duurzaam installeert vooral hybride warmtepompen. Je maakt dan optimaal gebruik van de verschillende energiebronnen.

De kosten van een hybride warmtepomp worden bepaald door het vermogen van de pomp. Wordt er een tussenwoning verwarmd met een hybride pomp dan kan de installatie (met subsidie van €2400 verrekend) voor minder dan €5000 incl. btw mogelijk zijn.

Een hybride warmtepomp kent in Nederland een terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.

Het installeren van een warmtepompboiler voor een vier persoonshuishouden kost ongeveer (met subsidie van €425 verrekend) €4200,-

Ja! Uitgebreide informatie over subsidies op warmtepompen in 2024 vind je hier. Via de landelijke ISDE subsidie vanuit de overheid kun je aanspraak maken op een subsidie wanneer je kiest voor het verduurzamen door een hybride warmtepomp of warmtepompboiler. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je deze subsidie aan kunt vragen.

Ontdek alle vragen over duurzaam besparen

Start vandaag

Wil jij je woning ook duurzaam verwarmen?

Plan een adviesgesprek in via onderstaande button of neem contact met ons op voor eventuele vragen via het contactformulier!

Stel hier je vragen

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Onze certificeringen

Image
Image